Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Βαρκελώνη η μαγευτική

Με τα μικρά πράσινα ματάκια του απόλαυσε την βόλτα στην Passeig de Grácia. Θαύμασε τα αριστουργήματα του Antonio Gaudi του συνωνόματου. Casa Milá, Casa Batllo. Την επομένη ακολούθησε μια βόλτα στο Parc Guell, πολλές φωτογραφίες, διάφορες πόζες και έπειτα 15λεπτη προβολή ταινίας Gaudi experiencia 4d. Μοναδική εμπειρία, πρωτόγνωρη, ίσως για τον μικρό της παρέας το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού. Την επόμενη μέρα μας περίμενε ο φίλος μας Manel να μας ξεναγήσει στην περιβόητη Sagrada Familia. Φτάσαμε με ταξί, έναν τρόμο διέκρινα στα μάτια του μικρού όταν συνηδειτοποίησε πως το πλήθος κόσμου που κάλυπτε τα 2/3 του ναού, περίμενε ότι και εμείς. Να μπούμε και να θαυμάσουμε τον ναό. Ένας τρόμος σιωπηλός, τι γλυκό παιδί πως κατανοεί την δίψα των μεγάλων να τα δουν όλα σε πέντε ημέρες! Αφού τον καθησυχάσαμε πως θα μπούμε κατευθείαν λόγω του καλού μας φίλου, ξεκίνησε το ταξίδι στα άδυτα της Sagrada! Τι δέος!

Αυτός ο άνθρωπος ήταν προικισμένος απ' τον Θεό. Πρόσοψη των Παθών, Πρόσοψη της Δόξας, Πρόσοψη της Γέννησης, η Ιστορία, το μουσείο πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και ξαφνικά ακούω διστακτικά μια φωνούλα...
-Ζωή πείνασα, πότε θα φύγουμε;
Του σκάω ένα χαμόγελο. Έχεις δίκιο μωρό μου του απαντάω, λίγη υπομονή και τελειώνουμε.
Βγαίνοντας απ΄ τον ναό ακούμε πλέον όλoι την φωνή του Αντώνη (όχι του Gaudi) να μας λέει...
-Όχι άλλο Gaudiiiiiiiiiiiiiiii
Πόσο δίκιο έχεις μωρό μου. Τι να πρωτοπρολάβει κάποιος να δει σε πέντε ημέρες. Σου υπόσχομαι στο επόμενο ταξίδι Ζωολογικό κήπο, Port Aventura ένα πρόγραμμα μόνο για εσένα.
Για μενα το όνειρο της εξερεύνησης συνεχίζεται. Πόσο όμορφη που είσαι Βαρκελώνη! Για κάποιους απλά εξερεύνηση αρχιτεκτονικής και ιστορίας για μένα τα πάντα!
Τα λόγια περισσεύουν...
Αξίζει να ακούσουμε το επόμενο τραγούδι Freddy Mercury, Montserrat Caballé.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου